Golden Thailand

DSC02582klein

Op het punt om al bijna Vietnam in te stappen, nemen we jullie nog even mee terug naar onze relaxte tijd in Thailand. Na Sri Lanka hadden wij sterk de behoefte om even bij te komen. Raar maar waar, dat reizen eist soms even zijn tol. Absoluut een luxe probleem, maar deze keuze heeft ons een bijzondere tijd in Thailand opgeleverd. We tikten niet alle toeristische trekpleisters af, maar verbleven meerdere dagen op een plek zodat er vaak een kleine routine ontstond. De dagen bestonden uit dingen die we in onze vrije tijd in Nederland ook zouden doen, maar dan in een andere, zonnige en op en top Aziatische omgeving. We sliepen wat uit, aten een goed ontbijt, namen ergens een koffie of een vers sapje, struinden wat marktjes af, aten weer wat, fietsten en scooterden wat rond, gingen naar de bios, zagen wat cultuur, zwommen en vooral, aten we nog wat meer. Precies wat we nodig hadden om onszelf even op te laden. In 2,5 week Thailand zaten wij 5 nachten in Bangkok, 5 in Chiang Mai, 4 nachten in Pai en 2 in de nachttrein. Iedere plek had zijn eigen karakter.

Bangkok vonden we fantastisch. We hadden geluk met een nieuw hotel (Kokotel Surawong) in een super buurtje met pre opening prijzen. Voor een prikkie sliepen wij in een heeeeerlijk bed. De eerste avond waanden we ons meteen al op de Pussy Pingpong markt. Hilarisch, vooral omdat ze het nog vaker aan mij dan aan Marc vroegen. De vele marktjes, de streetfood kraampjes, de gouden tempels en gouden Boeddha’s, China Town en alle prullaria, de grote winkelcentra waar Marc zijn innerlijke kind terug kon vinden in game halls en uitgebreide speelgoedwinkels, het verkeer, het uitzicht op een rooftop bar tijdens zonsondergang. Als een beetje verwende stadsmensen houden wij wel van zo’n drukke wereldstad waar alles mogelijk is.

DSC02558kleinDSC02561kleinDSC02577kleinIMG_5097DSC02592kleinDSC02618klein

SONY DSC

SONY DSC

DSC02569kleinDSC02631kleinDSC02639kleinDSC02643kleinDSC02652kleinDSC02667kleinDSC02676kleinDSC02687kleinDSC02712kleinDSC02697kleinDSC02717kleinDSC02719kleinDSC02729klein

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

DSC02684klein

Aangezien we in Bangkok uiteindelijk toch nog veel gedaan hadden besloten we in Chiang Mai dan echt rustig aan te doen. En we hadden de tijd. We arriveerden in het weekend en konden ons meteen onderdompelen in de Saturday en de Sunday markets. Om grote drukte te voorkomen waren we er zodra de markten begonnen. Zo konden we alle aangeboden waar goed bekijken. Maar waar we hier echt van onder de indruk waren, was het eten! Ontzettend veel kraampjes met heerlijk eten. Voor een paar euro hadden we hier goed gegeten met als toetje lactosevrije kokosijs uit een kokosnoot met nootjes en jelly! Say what?! Ik nam een massage om even de rugspieren weer wat te versoepelen na allerlei slechte bedden en busritten en Marc dronk lekker veel koffie. We bezochten ook enkele tempels en een kattencafe en deden alles op onze gehuurde fiets. Het was warm, zeg maar heet.. dus soms vluchtten we naar een airco. We verbleven in een guesthouse in de gezellige wijk Nimmanhaemin, iets buiten het centrum. Een hippe wijk met duizend koffiebarretjes en vele restaurantjes vol met locals. Onze relax modus stond goed aan en daar deden we nog een schepje bovenop toen we naai Pai vertrokken.

DSC02733kleinDSC02747kleinDSC02767kleinDSC02853kleinIMG_0298IMG_0277IMG_0251DSC02782kleinDSC02795kleinDSC02815kleinDSC02829klein

SONY DSC

DSC02839klein

SONY DSC

Ook in Pai kozen we een guesthouse dat iets buiten het centrum lag en dat was heerlijk. De eigenaren waren vriendelijk en hadden 11 katten en 1 hond. (de eigenlijke reden voor onze keuze). Ze regelden voor ons een scooter en zo reden we iedere dag wat rond, maar voornamelijk gewoon naar de Fluids Swimming Pool en terug, met een tussenstop bij Om Garden Cafe om te eten. Meer hadden we niet nodig. Ook hier was het heet en helaas is in deze tijd van het jaar de omgeving redelijk dor en uitgedroogd door de hitte. Het wordt ook wel de Smoky Season genoemd, vanwege de heiige lucht. Ach, minder site seeing betekende alleen maar meer relax time, dus je hoorde ons niet klagen.

Na Pai was het tijd om (een lange weg) terug te gaan naar Bangkok. Vanuit hier namen we de bus naar Cambodja! Genoeg te vertellen over dit land in een volgende post, coming soon!

IMG_0357DSC02895kleinDSC02869kleinIMG_5383DSC02865kleinDSC02877kleinDSC02880kleinDSC02888klein

 

English version.

As we are about to go to Vietnam, we will quickly take you back to our relaxing time in Thailand. After Sri Lanka we needed some time to revive. It’s weird, but traveling takes it’s toll sometimes. First world problems, but this choice gave us the opportunity to see Thailand in a different way. We did not see all the touristic must-see places, but we stayed several days at one place to form a kind of routine. Those days consisted of things we would have done in our spare time in the Netherlands as well, but then in a different, sunny and over the top Asian environment. We did have some good sleeps, ate good breakfasts, took some coffee or juice, went to some markets, ate something again, biked around, went to the movies, saw some culture, swam and above all, ate some more. Exactly what we needed to charge our batteries again. In 2,5 weeks Thailand, we stayed 5 nights in Bangkok, 5 in Chiang Mai, 4 nights in Pai and 2 in the night train. Every place had it’s own character.

We loved Bangkok. We were very lucky with a reservation in a new hotel (Kokotel Surawong) in a cool neighbourhood with pre opening prices. For next to nothing we slept in a very comfortable bed. The first night we found ourselves walking at the Pussy Pingpong market. Hilarious! All the markets, the street food stalls, the golden temples and the golden Buddha’s, China Town and all the trashy stuff you can buy there, the big malls where Marc could find his inner child in game halls and children’s toyshops, the traffic, the view from the rooftop bar during sunset. As spoiled city people we loved a big metropolis like Bangkok!

Since we actually still did a lot in Bangkok we decided to keep it real easy in Chiang Mai. And we had the time for it. We arrived in the weekend and could submerge ourselves immediately in the Saturday and Sunday markets. To avoid the biggest bustle, we went early so we had the space and time to see all the stuff. But we were really impressed with al the food!! A lot of food stalls with delicious food. For a couple of euro we could eat a lot and I could even get some lactose free coconut ice cream out of a coconut with nuts and jelly! Say what!? I took a massage to ease the back muscles a little bit after all the bad beds and bus rides and Marc just drank a lot of coffee. We visited some temples and a cat café and we did all of this on our rented bicycles. It was warm; let’s say hot… so sometimes we fled into some air-conditioned places. We stayed in a guesthouse in the lively neighbourhood Nimmanhaemin, a little bit outside the centre. A cool place with coffee bars and restaurants. This is where the locals hang out. Our relax modus was on and we even took this a step further in Pai.

Just as in Chiang Mai, in Pai we chose a guesthouse just outside the centre and this was great! The owners were very friendly and they have 11 cats and 1 dog. (the main reason we booked the place). They arranged a scooter and each day we drove around a little bit, but mainly just to the Fluids Swimming Pool and back, with a nice breaky/lunch break at Om Garden Café. What more did we need? In Pai it was hot as well and unfortunately this time of year it can become very arid and dry by the heat. It’s also referred to as the Smoky Season, because of the fuzzy sky. Well, less site seeing only meant more relax time, so we were not complaining at all!

After Pai it was time to go (a long way) back to Bangkok. From here we took the bus to Cambodia. This country holds a lot of new stories to tell, so more coming soon in another post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s