#StoryOfSriLanka

Na twee heerlijke dagen overstap in Nederland was het voor ons weer tijd om te vertrekken naar Sri Lanka. Dit gedeelte van de reis werden we vergezeld door een lieve vriendin van ons, Lotte. Na iedereen weer opnieuw te hebben uitgezwaaid moesten ook wij uit elkaar omdat we twee verschillende vluchten hadden. In Colombo, Sri Lanka, zagen we elkaar weer en toen kon ons avontuur beginnen. En ja, een avontuur dat was het zeker.

Sri Lanka is in veel opzichten anders dan Centraal Amerika en daar moesten we even aan wennen. Het was er een stuk viezer, de busritten nog hobbeliger en gevaarlijker, we roken vele heftige luchtjes om ons heen en we hebben onszelf tot het uiterste gebracht door zoveel mogelijk Sri Lanka te zien in 21 dagen. Maar we hebben er absoluut enorm van genoten. Sri Lanka is een prachtig land en dit komt voornamelijk door de ontzettend lieve, vriendelijke bewoners en de heerlijke curries. Sri Lankanen zijn altijd in voor een praatje, proberen je zo goed mogelijk te helpen en zetten het lekkerste eten op tafel (mits je dat even een aantal uur van tevoren aangeeft). Op één vervelende, opdringerige guesthouse eigenaar na, zijn wij alleen maar aardige mensen tegen gekomen. We hebben ons keer op keer verbaasd over dingen waar we direct ook heel hard om konden lachen. Een klein voorbeeldje. Het noorden van Sri Lanka, de stad Jaffna, ziet nog niet veel toeristen. Vol goede moed liepen we met z’n drieën Mangos binnen, de #1 op Trip Advisor. We kregen van de ober een kaart met wel 60 gerechten. We bestudeerden de kaart zo’n 10 minuten om vervolgens van de ober te horen dat maar één gerecht beschikbaar was. We moesten ons best doen om onze lach in te houden, want ja, zeg dat dan meteen. Doe mij die maar. 3x de Thali Meal, please. Onze reis in Sri Lanka hangt aan elkaar van dit soort anekdotes die we hebben omgedoopt tot de uitspraak #StoryOfSriLanka. Meer stories als we weer terug zijn.

Nu we in Thailand zijn, hebben we ons voorgenomen om het even wat rustiger aan te doen. We laten de grote lappen tekst even achterwege en de foto’s spreken voor zich.

 1. Tempels en stupa’s in Anuradhapura, UNESCO Werelderfgoed

DSC01757kleinDSC01762kleinIMG_4296DSC01787kleinDSC01818klein

SONY DSC

DSC01794klein

SONY DSC

SONY DSC

IMG_4343

SONY DSC

SONY DSC

 

2. Jaffna, een van de noordelijkste steden van Sri Lanka, met de grootste Hindu tempel van het land en een groot oud Nederlands VOC fort.

DSC01868kleinDSC01920kleinDSC01902kleinDSC01910klein

 

3. Trincomalee, een stad aan de oostkust van Sri Lanka. Bezocht tijdens de vrije dagen van Sri Lankanen, dus behoorlijk druk. Wij bleekscheten waren ook een bezienswaardigheid, want in Trinco stonden we meerdere malen op (stiekeme) selfies van Sri Lankanen.

SONY DSC

DSC01930kleinDSC01966klein

SONY DSC

IMG_4589DSC02002kleinDSC01973klein

 

4. Dambulla, grot tempels en een gouden Boeddha. + Een prachtig uitzicht vanaf Pidurangala Rock.

DSC02020kleinDSC02036kleinDSC02038klein

SONY DSC

DSC02096kleinDSC02095klein

SONY DSC

SONY DSC

 

5. Kandy, Tempel of the Tooth. Er schijnt hier een tand van Boeddha te liggen.

DSC02164kleinDSC02171klein

 

6. Adam’s Peak (Sri Pada), meer dan 5000 traptreden. Door grote drukte hebben we met de top in zicht onze tocht naar boven opgegeven. De zonsopkomst hebben we gelukkig meegepikt, die was prachtig en voor ons voldoende.

IMG_4891DSC02194kleinIMG_4718

SONY DSC

 

7. Nuwara Eliya, Horton Plains & World’s End. Naar ons idee een van de mooiste gebieden in Sri Lanka vanwege alle theeplantages, watervallen en groene vergezichten. We vervolgden onze reis van Nuwara Eliya naar Ella met de trein, een van de mooiste treinreizen ter wereld.

DSC02293klein

SONY DSC

DSC02325klein

SONY DSC

DSC02352kleinIMG_4908

 

8. Tissamaharama, een safari vroeg in de ochtend. Alleen Marc spotte het luipaard. Zien jullie hem ook?

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

9. Mirissa, walvissen spotten. Results: 9 potvissen en 2 blauwe vinvissen en 1 kotszakje.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

DSC02487klein

 

10. Unawatuna, een kookcursus om nooit meer te vergeten. Wie komt er bij ons eten?

DSC02511kleinDSC02522kleinDSC02524kleinDSC02535kleinDSC02544klein

 

* English version

After two perfect layover days in the Netherlands it was time to leave again, this time for Sri Lanka. This part of the trip we were accompanied by a dear friend of ours, Lotte. After waving goodbye to everyone again, we also needed to separate from Lotte because of different flights. In Colombo, Sri Lanka, we saw each other again and we could start our adventure. And yes, an adventure it was.

Sri Lanka is in many ways different from Central America and we needed to get used to that. It was a lot dirtier, de bus rides even more bumpy and dangerous, we smelled a lot of funny smells all around us and we brought ourselves to the limit to try and see as much as possible of Sri Lanka in 21 days. But we absolutely enjoyed it. Sri Lanka is a beautiful country and this is mainly because of all the incredibly lovely, friendly people and the delicious curries. Sri Lankans want to make a conversation all the time, try to help you as good as possible all the time and put the most delicious food on the table (provided that you tell them a couple of hours in advance). Except for one annoying, pushy guesthouse owner, we encountered only nice people.

Things surprised us time and time again. Things we directly laughed about, because that’s the only thing you can do. A small example. The north of Sri Lanka, de city Jaffna, doesn’t see a lot of tourists yet. With good spirits we walked into the #1 restaurant on Trip Advisor, Mangos. We got a menu with maybe over 60 dishes. We studied this menu for about 10 minutes, only to hear from the waiter afterwards that they only had one dish available. We had to try not to laugh out loud, because, why didn’t he just say so in the first place? All right, let’s get that dish. 3x the Thali Meal, please. Our trip in Sri Lanka is like a chain of these kind of stories and we started to call them #StoryOfSriLanka. More stories when we’re back.

Now we are in Thailand, we decided to take it easy a little bit. We dropped the big chunks of text and try to let the photographs speak.

 1. Temples and pagodas in Anuradhapura, UNESCO World Heritage.
 2. Jaffna, one of the northernmost cities of Sri Lanka. It has the biggest Hindu temple of the country and a big, old Dutch VOC fort.
 3. Trincomalee, a city at the east coast of Sri Lanka. We visited this town during the days off of Sri Lankans, which meant bustle everywhere. We, the white faces, were an attraction as well. In Trinco we were part of a couple of (secret) selfies.
 4. Dambulla, cave temples and a golden Buddha. + beautiful view from Pidurangala Rock.
 5. Kandy, Temple of the Tooth. They say there’s a tooth of Buddha in this temple.
 6. Adams Peak (Sri Pada), more than 5000 stairs. Because of big crowds we had to give up our way to the top. We were lucky enough to see the sunrise and that was good enough for us.
 7. Nuwara Eliya, Horton Plains & World’s End. In our opinion one of the most amazing places in Sri Lanka because of the tea plantations, waterfalls and green views. From Nuwara Eliya we did go to Ella by train, one of the most beautiful train rides in the world.
 8. Tissamaharama, a safari early morning. Marc was the only one to spot a leopard. Can you see it?
 9. Mirissa, whale watching. Results: 9 sperm whales and 2 blue whales and 1 bag with vomit.
 10. Unawatuna, a ‘cookery class’ to never ever forget. Who wants to join us for diner?

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rian schreef:

  Wauw wat weer een mooie foto’s, echt genieten. Daar op die trap bergopwaarts of bergafwaarts maakt niet uit wat een drukte om claustrofobisch van te worden. En ja het is een zoekplaatje maar ik heb het luipaard gespot :) ha ha ha. En als ik die foto zie van dat eten, heerlijk, ik kom graag bij jullie eten ;).
  Geniet nog van jullie reis ook Thailand en Vietnam is de moeite waard.

  Groetjes, Rian xxx

  Like

 2. Theo schreef:

  Mooie belevenissen en weer geweldige foto’s.
  Grs. Theo en Lies

  Like

 3. Lieve en Ruud schreef:

  Supermooie foto’s. Wij worden elke keer weer een beetje jaloers bij het zien/lezen van een nieuwe blog. ;-) Geniet samen!

  Like

 4. Joëlle schreef:

  Ohhhhh wist niet dat er een nieuwe blog was!! Wat een FIJNE SUPER MOOIE foto’s!!! Prachtig!!! Wij komen heel graag curry eten bij jullie, mmmm xxxxx

  Like

 5. yazontheroad schreef:

  Prachtig :). Liefs Yasemin

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s