The green south

DSC01444klein

Eenmaal terug in Costa Rica waren we op een missie. We gingen naar Rio Claro om iemand te vinden genaamd Eddie, een oude vriend van onze buurman in Amsterdam, die daar tien jaar geleden bij hem gewoond had. De trip van Boquete naar Rio Claro was lang, maar gemakkelijk. We hadden een kleine plattegrond van Rio Claro, gemaakt door onze buurman Dan, en we liepen direct naar Eddy toe. In de brandende zon. Niemand had ons verteld dat het zoooo warm zou zijn daar, namelijk rond de 40 graden. Maar ach, we zijn het inmiddels gewend en we geven niks meer om al dat zweet, het voelt gezond. We vonden Eddies (en zijn vrouw Betty’s) huisje en we werden binnen gelaten alsof we vrienden waren (ze noemden ons Anita en Marc Anthony) die ze al jaren niet gezien hadden. Het was erg leuk om Eddie en Dan de mogelijkheid te geven om elkaar via Facetime weer te spreken na zoveel jaren en we zagen absoluut dat het leven in deze omgeving met deze warme Tico’s fantastisch moet zijn! We besloten twee nachten te blijven, en de dagen waren gevuld met lekkere koffie in de ochtend, kajakken in de rivier, live muziek van een vriend, ‘tropical’ dansen met Eddie, lekker eten en veel praatjes in het Engels en het Spaans. Zoals Eddie zei; Pura Vida, good vibrations!

DSC01412kleinDSC01471kleinDSC01492kleinDSC01483kleinDSC01431kleinSONY DSC

Na de tweede nacht verlieten we Eddie en Betty en gingen we naar Golfito, een half uurtje van Rio Claro. We vonden een goed hostel, een prachtig huis aan de baai. We deden het rustig aan en vierden onze zesjarig jubileum in een seafood restaurant. Maar uiteraard nam Marc Anthony een burger ;)

DSC01505kleinDSC01519kleinDSC01509klein

SONY DSC

SONY DSC

Voor de volgende twee dagen hadden we een reservering bij de Ka’Kau Jungle Cabinas. Deze accommodatie was eigenlijk dichtbij het andere hostel, maar aan de andere kant van het water. We namen een klein bootje en ontmoetten een van de Nederlandse eigenaren, Bart. Hij nam ons zo’n 20 minuten mee de berg op door de jungle naar zijn plekkie. Toen we bezweet boven kwamen was het fantastisch!! We hebben veel respect voor wat hij en zijn compagnon hier hebben opgebouwd en we konden ons bijna niet voorstellen hoe veel werk het moet zijn geweest om al het hout en de spullen voor de jungle hutten deze berg op te slepen. Onze tijd in de jungle was te gek. Tijdens de eerste nacht waren we de enige gasten en in de ochtend nam Bart ons mee op een jungle hike. Daarna serveerde hij ons heerlijke Nederlandse pannenkoeken. Jammm! Deze jungle ervaring was het meer dan waard en we raden iedereen ook aan om hier te verblijven als je op zoek bent naar een echte back-to-basic-maar-nog-steeds-super-fijne tijd in de jungle. We douchten in de stromende regen en we waren getuigen van een kleine aardbeving. We zagen apen, een coati, een tayra, een koraalslang, spinnen, toekans, vele andere vogels, en dit was alleen al in 1,5 dag. Kun je je voorstellen hoe veel dieren je ziet als je langer blijft?

DSC01582kleinDSC01561kleinDSC01585kleinSONY DSCDSC01549kleinDSC01602klein

De volgende ochtend pakten we onze spullen weer bij elkaar en liepen we de hoge berg weer af, terug de boot in, terug in de bus naar Rio Claro, om een bus te nemen naar Uvita. De busrit was goed, met vele mooie uitzichten, en we besloten dat dit wel het mooiste deel (en heetste deel) van Costa Rica moet zijn. De omgeving, de jungle, de mensen… het zuiden van Costa Rica heeft iets, het is precies goed!

We verbleven vijf nachten in Uvita en deden eigenlijk helemaal niets anders dan hangen, lezen, eten, slapen en proberen alle dikke cicaden en 15 cm grote sprinkhanen te ontwijken. Na zo lange tijd van de ene naar de andere plek te zijn getrokken hadden we deze rust even nodig en aangezien ze in Uvita veel te veel dollars rekenen om op het publieke strand te komen (???), verbleven we maar gewoon in het hostel. Alleen voor boodschappen en een verfrissende plons in de dichtstbijzijnde waterval verlieten we de hangmat. Perfect!

DSC01627kleinDSC01615kleinDSC01618kleinDSC01645klein

Na Uvita was het tijd om een van onze laatste bestemmingen aan te doen, namelijk Quepos en Manuel Antonio National Park. De reis was gemakkelijk, de zon weer ontzettend heet, de bed&breakfast goed, maar het stadje was niet geheel naar onze smaak. Dit voelde iets te toeristisch na het rustige zuiden. We besloten ook niet het natuurpark in te gaan, omdat we wisten dat het er vaak heel erg druk is, inclusief rijen bij de ingang. Aangezien een het zondag was en de laatste dag van de lokale vakantie, leek ons dat geen goed idee. Niet ons ding. Dus dit betekende dat we naar andere mooie stranden gingen in dit gebied en tijdens onze hikes naar deze stranden zagen we alweer ongelofelijk veel dieren. De kers op de taart was de luiaard die Marc spotte op onze laatste dag! Nu voelde het alsof we Centraal Amerika met een gerust hart konden verlaten, want alle dieren die we graag wilden zien, hebben we ook daadwerkelijk gezien in het wild.

De laatste twee nachten verbleven we in Alajuela, een klein stadje dat 5 minuten gelegen is van het vliegveld. Dat leek ons gemakkelijk, maar verder is er vrij weinig te beleven. Op de weg hier naartoe reden we nog een keer langs Jaco, de plek waar onze cirkel Centraal Amerika ongeveer begonnen is. Een emotioneel momentje, maar het voelt af!

DSC01678kleinDSC01718kleinDSC01662kleinDSC01728klein

SONY DSC

DSC01667klein

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

SONY DSC

DSC01733klein

En het voelt vreemd en fijn tegelijkertijd. Dit deel van de wereld verlaten na 2,5 maand, met een rugzak vol met mooie herinneringen en ervaringen. Alle plekken waar we waren, alle mensen die we ontmoetten, alle connecties die we maakten, en alle uitzichten die we zagen… het was het allemaal waard. We vonden het zo ontzettend fijn dat dit deel van de wereld altijd een plek in onze harten zal hebben. En nu, hebben we nog steeds 2,5 maand te gaan in een ander deel van de wereld. Dus, vaarwel heerlijk en prachtig Centraal Amerika en hallo Azie! We kijken er naar uit. Hup, op naar Sri Lanka!

DSC01437klein

Back in Costa Rica again, we were on a mission. We headed to Rio Claro to find a guy named Eddie, an old friend of our neighbour in Amsterdam, who had lived with him 10 years ago. The trip from Boquete to Rio Claro was long but easy. We had a map of Rio Claro, made by our neighbour, and we walked straight to Eddy’s place. In the burning sun, that is. Nobody told us it’s about 40 degrees over there. But hey, we are used to it now and don’t mind some sweat, feels healthy. We found Eddies (and his wife Betty’s) place and were welcomed like if we were friends (we were called Anita and Marc Anthony) they hadn’t seen in years. It was nice to give Eddie and our neighbour Dan an opportunity to facetime with each other after so many years and we definitely saw the beauty of living in this amazing area with the warmth of these Tico people. We decided to stay two nights at their place, and these days were filled with nice morning coffees, kayaking in the river, some live music from a house friend, ‘tropical’ dancing with Eddie, good food and endless talks in both English and Spanish. Just like Eddie said; Pura Vida, good vibrations!

After the second night we left Eddie and Betty for Golfito, just half an hour from Rio Claro. We found a great hostel, a beautiful house at the bay, relaxed a couple of days and celebrated our six-year anniversary in a seafood restaurant. But Marc Anthony got himself a burger of course.

The next two days we had reservations for a place called the Ka’Kau Jungle Cabinas. It was actually very close to the other hostel, but just on the other side of the water. We took a small boat and met one of the Dutch owners, Bart. He took us up the hill through the jungle for 20 minutes to his place and it was truly amazing! We have so much respect for what he and his partner set up there. We couldn’t imagine how much work it must have been carrying up all the wood and stuff for the jungle cabinas up this hill. Our time in the jungle was fantastic. We were the only guests at that first day/night and Bart took us on a morning jungle hike. After, he served us Dutch pancakes. Yumm! This jungle experience was definitely worth it and we recommend staying at this place if you are looking for a real back-to-basic-but-still-super-nice time in the jungle. We showered in the pouring rain and witnessed an earthquake. We saw monkeys, a coati, a tayra, a coral snake, spiders, toucans and lots of other birds, and this was all in about 1,5 day. Can you imagine if you’d stay longer?

The next morning we packed our bags and headed down the hill again, back in the boat, back in the bus to Rio Claro, to take the bus to Uvita. The bus ride was good, with very nice views, and we agreed that this area is probably the most beautiful (and hottest) one in Costa Rica. (our opinion of course). But the surroundings, the jungle, the people, there’s something about the south of Costa Rica, which is just good!

We stayed five nights in Uvita, and did practically nothing but hanging, reading, eating, sleeping and trying to avoid the big cicades and 15 cm long grasshoppers. We needed some rest and since in Uvita they charge too many dollars for entering the public beach (???) we just stayed in the hostel. We only got out for some grocery shopping and one refreshing splash in the nearby waterfall. Perfect!

After this it was time to leave and head to one of our last destinations, Quepos and Manuel Antonio National Park. The journey was easy, the sun very hot again, the bed & breakfast good, but the town not really to our liking. After the quiet south this felt too touristy and we immediately decided not to go to the National Park because we read that it’s very, very crowded. Since it would be a Sunday and the last day of the public holidays we could only imagine how we would line up to get a ticket to get in. Not our cup of tea. So this meant we did go to some other wonderful beaches around here and during our hikes in this wonderful area we already saw so many animals. The icing on the cake was the sloth Marc spotted in a tree on the last day! It felt like we could go and leave Central America at peace, because we had seen all the animals we wanted to see.

The last two nights we stayed at Alajuela, a small city just a five-minute drive from the airport. This is just convenience, as there’s actually nothing else to do in this place. On our way to here we drove by Jaco again, the place where our Central America circle started. An emotional moment, but now it definitely feels like we’ve closed the circle!

And it feels weird and nice at the same time. Leaving this part of the world after 2,5 months with a backpack full of good memories and experiences. The places we’ve been, the people we’ve met, the connections we’ve made, and all the views we’ve seen, it was all worth it. We liked it so so much and this part of the world will stay in our hearts forever. And now, we still have 2,5 months to go in another part of the world, so goodbye lovely and wonderful Central America, and hello Asia! We are excited! Let’s go, off to Sri Lanka.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rian schreef:

  Centraal Amerika; een super mooi hoofdstuk afgesloten, ik geloof graag dat jullie er met pijn in het hart afscheid van hebben genomen maar wie weet komen jullie er nog eens terug. Ik heb volop genoten van jouw mooie verhalen en prachtige foto’s het was net een blog van 3opReis.
  En dan nu Azië, een ander prachtig werelddeel ook hier zullen jullie ongetwijfeld weer hele mooie dingen gaan zien en beleven. Ik ben in ieder geval benieuwd naar jullie volgende avonturen.
  Heel veel groetjes en een goede reis.
  Rian xxx

  Like

 2. Ruud schreef:

  Man, wat een kickass trip. En jullie zijn pas op de helft..! Geniet van part II. Ik blijf lezen. Xx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s