Nica Holidays

DSC00750kleinDSC00855klein

Op Eerste Kerstdag reisden we van Laguna de Apoyo naar Managua en vanaf daar naar León. Door de zon, de hitte en het reizen voelde deze dag niet echt aan als Kerstmis. We zochten naar een hostel en ontdekten de stad een beetje. Het was fantastisch om in de supermarkt van León te lopen, want deze was georganiseerd en een van de beste die we tot nu toe waren tegen gekomen. En om eerlijk te zijn, we gingen soms ook gewoon naar binnen omdat er airco was. In de avond liepen we rond op het centrale plein met de kathedraal en een marktje. Op meerdere plekken op het plein waren een soort optredens te zien van mensen in kostuums, een lange vrouw en een klein mannetje. Ze beelden dan de traditie van de Spaanse heersers en de Native Americans uit. Voor ons kerstdiner besloten we te eten bij een van de straatstalletjes rondom the kathedraal, omdat het goedkoop was en omdat het lekker rook. Helaas was het toch niet zo lekker als we dachten. Het was eigenlijk gewoon helemaal niet lekker. Dus, dat was het kerstdiner. Maar het was grappig en toch de moeite waard. Plus, volgend jaar zijn we zeer dankbaar voor het lekkere diner dat we in Nederland weer krijgen.

León is een prachtige, koloniale stad met een revolutionair verleden en dit is in de hele stad te zien. Het heeft ook een leuke avond/nacht leven en we zijn daarom ook twee keer naar een live optreden geweest. León is ook de plek waar de enige bioscoop te vinden is, dus zaten we op een middag super goedkoop de nieuwste Star Wars in 3D te kijken. Fantastisch! Om het af te sluiten beklommen we het dak van de kathedraal. Dit moet je absoluut doen wanneer je in León bent. Het dak is wit, licht en fotogeniek. Daarbij krijg je een prachtig uitzicht over geheel León met een rij van vulkanen op de achtergrond. Rond 10.00 uur wilden we weer naar beneden, maar precies op dat tijdstip begonnen ze met het luiden van de kerkklokken en Marc mocht mee luiden. Dit was absoluut een van de highlights van onze trip naar León.

DSC00849kleinDSC00772kleinDSC00845kleinDSC00839kleinIMG_2440DSC00782kleinDSC00813kleinDSC00832klein

Na León was het tijd om eindelijk naar de enige accommodatie te gaan die we van tevoren geboekt hadden. De Surfing Turtle Lodge op Poneloya beach. Dit strandhuisje zorgde ervoor dat we telkens gefocust bleven op onze reis. Het was dit huisje waar we zo lang voor gewerkt hadden. Niet lang nadat we gearriveerd waren mochten we al kleine zeeschildpadjes uitzetten in de zee. Echt een mooie ervaring. Voor meer geluk geef je elk schildpadje een naam, ziet ze richting de zee lopen en mee zwemmen zodra er een golf is die ze oppakt. Zo lief! Nou, dus dit deden we een aantal keer, we hingen wat rond, we liepen op de slackline, we aten, we dronken, we lazen, we lachten, we huilden, we speelden iedere dag volleybal en we ontmoetten een paar leuke mensen! Surfen en zwemmen deden we niet, want deze zee heeft een sterkte stroming en het zat vol met pijlstaartroggen en ja, deze steken. We zagen dat twee keer; het doet pijn, je bloed, dus onze keus was gemaakt. We vierden Nieuwjaar, wat een ontzettende party was dat!! Om 12 uur zetten ze een papieren man “El Viejo” vol met vuurwerk in de fik, een echte Nicaraguaanse traditie.

DSC00883kleinSONY DSCDSC00868kleinDSC00924kleinDSC00933kleinDSC00859kleinDSC00944kleinIMG_2661IMG_2613DSC00970klein

Op 2 januari was het weer tijd om de Surfing Turtle te verlaten, maar wat hadden we het leuk gehad. In León namen we een bus richting het noorden, naar Estelí. Jep, we waren weer terug op aarde, want deze busrit was weer een uitdaging. Lang, heet en vol en met veel te harde muziek. Helaas was Estilí niet wat we ervan verwacht hadden. Om een of andere reden waren de meeste winkels en restaurants gesloten, wat een beetje raar was. Net als de receptionist in ons hostel, die was ook een beetje raar. We besloten voor de volgende dag een tour te boeken naar de Somoto Canyon. Als we hierop terug kijken was dit eigenlijk ook raar en verwarrend. Maar de canyon was absoluut mooi. We moesten er doorheen zwemmen en we sprongen vanaf een aantal rotsen het water in. Na weer een volle chickenbus rit van 2,5 uur, besloten we om Estelí de volgende dag maar weer te verlaten, aangezien de andere activiteit die we graag wilden doen, naar een sigarenfabriek, nog steeds gesloten was vanwege de vakantie.

IMG_2781IMG_2745IMG_2764IMG_2732

We vertrokken weer met de bus naar Granada, want dit was de plek waar we misschien nog een soort sigaren ‘fabriek’ konden bezoeken. Het was fijn om weer even in Granada te zijn. In de ochtend bezochten we het sigaren huis Mombacho, een mooi, koloniaal huis, en stonden we in een ruimte vol met sigaren (genaamd ‘the bank’) met een waarde van enkele miljoenen dollars. Hierna gingen we weer richting de grens, maar niet zonder nog een tussenstop te maken in de fijnste plek van Nicaragua, namelijk Baba’s huis in San Juan del Sur. We dachten, wat is er beter dan te eindigen op de plek waar we begonnen waren. En ik moet zeggen, na alle lange busritten van de dagen ervoor, was het erg fijn om hier weer twee nachten te verblijven. We namen wat rust voordat we weer terug zouden gaan naar Costa Rica. We vonden Nicaragua zo mooi en fijn dat het moeilijk was om er weer weg te gaan… BYE NICARAGUA, UNTIL WE MEET AGAIN.

DSC00972kleinDSC00977kleinDSC01001klein

 

On Christmas day we went from Laguna de Apoyo to Managua and from there to León. Because of the sun, the heat and the traveling it didn’t really feel like Christmas. We looked for our hostel and explored the city a little bit. I was really into this very organised supermarket, which was the nicest we encountered in our trip so far. And actually sometimes we just went inside for the airco. In the evening we walked around the cathedral and the market close by. At several places at the main square people were performing dances with traditional costumes referring to the Spanish conquerors and the Native Americans. For our Christmas diner we decided to eat at a typical food stall, since it was cheap and it smelled very good. Unfortunately we didn’t like it very much and it was actually pretty bad. So far for the Christmas diner, but it was worth the try and it was a funny experience. Plus, next year we will appreciate the Dutch Christmas diner even more!

León is a beautiful, colonial city with a revolutionary past and you can see this all around the city. It also has great nightlife and we went to live music performances twice. León is also the one place with a cinema, so we enjoyed a super cheap afternoon watching Star Wars in 3D. Couldn’t be better. To finish this off we climbed up the roof of the cathedral. This is absolute something you must do when visiting León. The roof is all white, bright and photogenic. On top of that, you have the most amazing view over the whole city with the volcanoes in the background. At 10 am we wanted to go down again, but they started to sound the church bells and Marc was invited to join! This was one of our highlights in León.

After León it was time to finally go to the one and only accommodation we booked before leaving Holland. The Surfing Turtle Lodge at Poneloya beach. This beach cabin kept our minds focussed on the trip. This was what we worked for all this time. As soon as we arrived we could already release some baby turtles into the sea, which is a very cool experience. You name the turtles for good luck and then you watch them all walking towards the sea and trying to swim whenever the waves catch them. It’s so funny! So we did this a couple of times more, we hung around, we slacklined, we ate, we drank, we read, we laughed, we cried, we played volleyball every day and we met some cool and crazy people! We did not surf or swim though, because this sea has a strong current and it was full of stingrays and yes stingrays sting! We saw it two times; it hurts, you bleed, so our choice was made. We did celebrate NYE and that was quite a party!! At 12 they lighted up this paper man “El Viejo” filled with fireworks, a real Nicaraguan tradition.

On the 2nd of January it was time to go again, but what a good time we had! In León we took a bus up north, to Estelí. Yes, we were back on earth again, this bus was quite the challenge. A long, hot and very full ride, with music way too loud. Unfortunately Estelí was not what we expected. A lot of stores and restaurants were closed, which felt so strange. Just as the receptionist in our hostel, strange as well. And we decided to book a tour to Somoto Canyon for the next day. Looking back, this was also a strange and very confusing happening. But the canyon was beautiful. We had to swim through it and jump off several rocks into the water. After a very packed 2,5 hour chickenbus ride back again we decided to leave Estelí the next day since the other thing we really wanted to do over there, visiting a cigar factory, was still closed.

We headed for Granada again, because this was the only place we could still see some cigar “activity”. It was nice to be back here again. In the morning we visited the Mombacho cigar “factory”, which is actually a colonial house, but nevertheless is was cool to be there and stand in a room full of cigars (called “the bank”) with a total value of a couple million dollars. After this we made our way to the border again, but not before stopping at our all time favourite place in Nicaragua, Baba’s house in San Juan del Sur. We thought, what better way to end Nicaragua as the same way we started it. And I must say, after all the long bus rides of the previous days, it was very nice to stay at this place again. We took some rest and prepared ourselves to go back to Costa Rica again. We loved Nicaragua so much that it was hard to leave… BYE NICARAGUA, UNTIL WE MEET AGAIN.

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rian schreef:

  Wat weer een mooi verslag en die foto’s, fantastisch!!!! Bij het lezen krijg je gewoon zin om zelf op vakantie te gaan. Een lekker zonnetje, alles relaxt. Op het dak van die kathedraal is een zonnebril geen overbodige luxe, smetteloos wit, het verblind je gewoon. Ik moest wel lachen om die foto van Marc met zijn cola/koffie in een plastic zakje dat deed me meteen aan Thailand denken daar verkopen ze dat ook zo, heel apart. Surfing Turtle Lodge, de canyon wat een droom. Ik kan me indenken dat jullie met pijn in het hart afscheid namen.
  Heel veel groetjes, Rian xx

  Like

 2. Simone, Sten, Vic schreef:

  Wauw mooie foto’s weer en een leuk verslag!!
  Gaaf hoe jullie daar op jullie lang verwachte plekje het nieuwe jaar in gefeest hebben! En dat kerstdiner komt wel weer goed volgend jaar ja ;) fijn dat jullie zo optimistisch blijven!
  Erg mooie foto’s om mee te genieten!
  Liefs!

  Like

 3. yazontheroad schreef:

  Klinkt allemaal zo fijn :)! Wat is de volgende bestemming? Liefs uit Madrid xx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s