Vida Nica

DSC00284klein

Vorige keer was het Pura Vida, inmiddels is het Vida Nica. We zijn sinds een week in Nicaragua en nos gusta mucho!

Maar eerst, hoe zijn we hier gekomen… Na 4 nachten hadden we het wel gezien in Santa Teresa. Het was prachtig en hoewel de Tropical Pasta Surf House fijn was, werd het tijd om door te reizen. Bovendien wilde het surfen ook niet helemaal lukken.

SONY DSCIMG_1594klein

We maakten een trip van 6.00 tot 16.00 uur in verschillende bussen richting Monteverde. Of eigenlijk Santa Elena, een dorpje dat aan Monteverde ligt. Een goedkoop hostel in Santa Elena kostte ons 24 dollar per nacht, een stuk goedkoper dan wat we tot nu toe moesten betalen.

IMG_1624

Monteverde en Santa Elena staan bekend om de prachtige regenwouden en alle tours die daar te doen zijn. Wij kozen ervoor een Canopy Tour te doen, 14 ziplines door/over de bomentoppen van het bos, inclusief een rappel en een Tarzan Swing. Spannend, maar wat cool! We hebben geschreeuwd van geluk en (ik) soms van angst. Onvergetelijk en een must-do in Costa Rica. Een dag later verkenden we op eigen houtje het regenwoud van Santa Elena. Er zijn verschillende trails uitgestippeld en we stonden met open mond te kijken naar hoe het er allemaal groeit en bloeit. In de avond aten we verse burrito’s bij Taco Taco, een klein tentje met overheerlijke keuzes aan taco’s en burrito’s. De combi ananas en ui was een topper. Ook vullen ze hem compleet met rijst, bonen, vlees, guacamole, salsa rojo/verde enz. enz. Do try that at home!

IMG_1678kleinDSC00321kleinDSC00316kleinDSC00271kleinSONY DSCDSC00262kleinSONY DSCSONY DSC

Na deze fantastische uitstap richting Monteverde (waar het trouwens aanzienlijk koeler was, heerlijk), wilden we richting Liberia, een stadje wat dichter bij de grens naar Nicaragua. Ons idee was niet weer een tien uur durende reis te maken en na een overnachting de volgende dag deze grens van Penas Blancas te trotseren. Helaas, Liberia werkte niet mee, de inwoners werkten niet mee, taxichauffeurs kenden ons hostel niet, dus besloten we toch door te reizen naar Nicaragua. (zie de foto van mij dwalend door Liberia, de lelijke kerk hadden we in ieder geval gespot)

IMG_1769

Het vermoeden klopte, de grens was een gedoe. Lopen, bij de balie komen, nee we hebben toch een bonnetje nodig, waar halen we dan het bonnetje?, ok we moeten deze kant op lopen, oh nee we moeten toch deze kant op lopen, ah hier moeten we een paspoort laten zien, oh nee toch niet, fijn we zijn aan de Nicaragua kant, laten we in de rij gaan staan, ach we moeten weer een bonnetje hebben en het is maar ongeveer een kilometer terug lopen met deze zware tas, jeetje het bonnetje is niet groter dan een postzegel, goed nu weer in de rij, alleen dollars?, ok snel even ergens pinnen, alleen visa?, ok dan wel even twintig minuten in de rij om geld te wisselen, terug in de rij voor onze stempel. Drie uur later…. Eindelijk een stempel en snel in een taxi richting San Juan del Sur.

In eerste instantie was het de bedoeling om San Juan del Sur over te slaan, omdat we lazen dat het ook weer op surfers gericht was en we hadden even geen zin in dat hippe gedoe. Maar OH WAT ZIJN WE BLIJ dat we dat niet gedaan hebben. We kwamen uit bij Buena Onda Backpackers hostel, opgezet door een Franse man genaamd Baba. Zijn hostel heeft 6 kamers en hij woont er zelf met zijn hond Suerte. Wat een plek, hier wilden we even niet meer weg!! Dit was de beste en fijnste plek (+goedkoopste) tot nu toe en we vermoeden dat het ook niet snel meer beter zal worden dan dit. Het hostel ligt in een woonwijk, wat erg gezellig is tussen alle lokale bewoners en heeft fenomenaal uitzicht over de baai van San Juan del Sur. San Juan is een kleine, gezellige plek met veel leuke tentjes (voor onze westerse hartjes en maagjes), maar ook uitstekende comedors waar je voor ongeveer 4,5 euro perfect kunt eten. Er zijn veel taalscholen, leuke winkels, veel eettentjes en een markt met goedkope groenten en fruit. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en lief. Wij gingen naar het rock optreden van Baba en zijn coverband en met een hobbelige shuttle naar het mooiere strand van Maderas, maar hingen voornamelijk in een hangmat in het hostel te genieten van de zon, het uitzicht en een flesje rum. Nicaragua bevalt ons prima! Dit is de Vida Nica.

DSC00356kleinDSC00330kleinDSC00361kleinDSC00370kleinDSC00391kleinDSC00415kleinDSC00388klein

* Inmiddels zitten we in Granada en hebben we ook het eiland Ometepe al op een scooter verkend, maar dit bewaren we even voor de volgende post.

 

Last time it was Pura Vida. Meanwhile it is Vida Nica. Since a week we’re in Nicaragua and nos gusta mucho!

But first, how did we get here… After 4 nights in Santa Terese we saw it all. Although it was beautiful and the Tropical Pasta Surf House was super nice, it was time to move on. And actually, surfing like a pro didn’t work out for us either. From 6am to 4pm we made a trip in different busses towards Monteverde. Or actually, Santa Elena, a small village next to Monteverde. A cheap hostel in Santa Elena cost us 24 dollars a night, definitely cheaper than what we had paid before in Costa Rica. Monteverde and Santa Elena are known for the beautiful cloud forests and all the tours you can do in and around it. We chose for a Canopy Tour, 14 ziplines through/over the treetops of the forest, including a rappel and a Tarzan Swing. Exiting, but so cool!! We screamed of happiness and (I) sometimes of fear. This was an unforgettable experience and a must-do in Costa Rica. The day after that we explored the rainforest of Santa Elena on our own. There are different trails to walk and we were in awe of how it all grows and flourishes. In the evening we ate fresh burritos at a place called Taco Taco, a little shack that serves delicious choices of tacos and burritos. The combination of pineapple and onion is great. They fill these things with rice, beans, meat, guacamole, salsa rojo/verde etc. etc. Do try that at home!

After this fantastic trip to Monteverde (where the weather actually was much cooler, nice) we wanted to go to Liberia, a town closer to the border of Nicaragua. Our idea was to not again spend a ten-hour bus ride, but to stay a night in Liberia and try to conquer the border of Penas Blancas the next day. Unfortunately, Liberia didn’t help us at all, the people didn’t help us and the taxi drivers had no clue of where our hostel was, so we nevertheless decided to travel to Nicaragua. (you can see the picture of me in front of the ugly church of Liberia we spotted (not hard to spot actually)).

Our hunch was right, the border was a big hassle. Walking, standing at a desk, no we still need a kind of ticket, where do we get the ticket? okay we need to walk this way, oh no the other way, ah we need to show them our passport here, oh no not yet, nice we are on the Nicaragua site, let’s stand in line again, we have to have a ticket again and it’s only 1 kilometre back with this heavy backpack, wow the ticket is the size of a post stamp, well, back in line again, only dollars?, okay have to go and get cash quickly, only vise?, okay then I will stand in line again for twenty minutes to exchange money, back in line for the Nicaragua stamp. Three hours later…Finally a stamp and quickly in a taxi heading for San Juan del Sur.

Initially we wanted to skip San Juan Del Sur, because we read that is was kind of the same surfing place and we didn’t want encounter the same fancy people again. But OH HOW HAPPY WE ARE that we didn’t. We ended up at the Buena Onda Backpackers hostel, run by a French guy named Baba. His hostel has 6 rooms and he also lives there with his dog Suerte. What a place, we didn’t want to leave at all!! This was the best and nicest place (+cheapest) we have been up until now and we think it won’t get better than this soon. The hostel is situated in a nice neighbourhood, which is very nice because you can have contact with locals and it has a phenomenal view on the bay of San Juan del Sur. San Juan is a little, cosy place with a lot of fancy restaurants (suitable for our western hearts and tummies), but you can easily eat at a perfect ‘comedor’ where you’ll have a good plate of food for around 5 dollars. There are a lot of Spanish schools, nice little shops and a market with cheap fruits and veggies. The people are extremely friendly and sweet. We went to the rock gig of Baba and his coverband and with a shuttle on a bumpy road to a nicer beach called Maderas, but most of the time we hung in a hammock in the hostel enjoying the sun, the view and a bottle of rum. Nicaragua suits us. This is the Vida Nica.

* In the meantime we are in Granada already and discovered the island of Ometepe on a scooter, but we will save this for the next post.

 

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Sjoesjoe schreef:

  Hahaha, dat verhaal van de grens over willen gaan. Dat vergeet je nooooit meer hihi! Heeft ook wel were wat, beetje lastig maken voor de toeristen zodat je extra blij bent met de stempel in je paspoort :)) Genoten van jullie verhalen en wat een PRACHTIGE foto’s! xxx

  Like

 2. Dan schreef:

  Zo mooi en leuk om mee te mogen kijken! KUS

  Like

 3. Theo van de Kruijs schreef:

  Hele mooie foto”s! Fijn om te horen dat jullie je amuseren.

  Like

 4. Ralph schreef:

  Wat weer mooie foto’s en mooi leuk verhaal, have funn.

  Like

 5. Pura Vida / Vida Nica, het klinkt allemaal heerlijk :) Briljante surf-foto trouwens!
  En zo een grenservaring hebben Benny en ik ook gehad tussen Brazilië en Paraguay, wat een gedoe!!
  Ben benieuwd wat jullie komende week voor cultuur en tradities gaan ervaren, geniet er van, xxxx

  Like

 6. Rian schreef:

  Wat een prachtig verhaal; ik zou bij de Canopy Tour alles bij elkaar geschreeuwd hebben denk ik maar het ziet er super tof uit. Prachtige foto’s van het regenwoud en wat een uitzicht vanuit jullie hangmat. Wat een gedoe om de grens over te komen zeg!! Maar goed dat je vakantie hebt ;). Veel plezier nog. xxx

  Like

 7. Bram Schenk schreef:

  Jemig, wat een stress… ;-)

  Klinkt weer heerlijk allemaal. Leuk te horen dat het weer eens zo was dat de plek waar je niet zo veel meer van verwacht juist super blijkt te zijn.

  Geniet er van samen!

  Xx Bram

  Like

 8. Ruud schreef:

  Wat een heerlijke verhalen en prachtige foto’s! Fijn dat alles (op wat heisa bij de grens na) goed gaat. Ben benieuwd naar jullie volgende avonturen. Heel veel plezier en geniet ervan!!
  Xx Ruud

  Like

 9. Simone schreef:

  Wauw! Weer zo’n mooie foto’s!
  Gaaf dat jullie even Tarzan en Jane konden zijn haha!
  Heerlijk om jullie te zien genieten!!
  X s&s&v

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s